Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko 2 łyżeczki cukru.
Smaczne i sycące danie obiadowe. Gulasz wieprzowy to obiadowa klasyka, która...
Odsłon: 143
Smakowite, chrupiące i soczyste żeberka z piekarnika.
Odsłon: 404
Polecam.
Odsłon: 333
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 378
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Wyjątkowo pyszne i soczyste roladki z piersi kurczaka z szynką i serem żółtym...
Odsłon: 2970
Smaczne i sycące danie obiadowe. Gulasz wieprzowy to obiadowa klasyka, która...
Odsłon: 143
Smakowite, chrupiące i soczyste żeberka z piekarnika.
Odsłon: 404
Polecam.
Odsłon: 333
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 378
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Wyjątkowo pyszne i soczyste roladki z piersi kurczaka z szynką i serem żółtym...
Odsłon: 2970
Składniki
Do przesianej na stolnicy mąki dodać dobrze schłodzoną margarynę, proszek, cukier, sól i posiekać nożem, aby nie było grudek.
Dodać żółtka i śmietanę, zagnieść ciasto.
Połowę ciasta rozwałkować i wyłożyć na dno wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blachy.
Jabłka obrać i pokroić w ćwiartki. Wyłożyć na ciasto.
Resztę ciasta rozwałkować i wyłożyć na jabłka.
Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 50 minut do godziny.