Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, pożywna i rozgrzewająca owsianka z jabłkiem.
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 40
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 34
Miałam w lodówce miseczkę ziemniaków z wczorajszego obiadu, więc ugotowałam s...
Odsłon: 62
Polecam.
Odsłon: 1209
Polecam.
Odsłon: 288
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 40
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 34
Miałam w lodówce miseczkę ziemniaków z wczorajszego obiadu, więc ugotowałam s...
Odsłon: 62
Polecam.
Odsłon: 1209
Polecam.
Odsłon: 288
Składniki
Rodzynki zalewam wrzątkiem. Jabłko obieram i kroję. Mieszam z makiem, cynamonem, szczyptą soli i cukrem. Rozpuszczam masło na patelni. Wrzucam jabłka. Podgrzewam, karmelizuję, rozmiękczam. Płatki, otręby, część rodzynków i len solę, mieszam i gotuję na mleku. Czekam, aż owsianka zacznie bulgotać i gęstnieć. Maksymalnie zmniejszam moc palnika i czekam. Kilka chwil. Zdejmuję rondel z palnika i dodaję miód. I odrobinę cynamonu. Przekładam do miski. Na wierzchu układam jabłka, pozostałe odcedzone rodzynki. Posypuję jeszcze trochę makiem. Dodaję migdały.