Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo smaczne i niezbyt trudne w przygotowaniu ,doskonałe na letnie upały,świetnie smakuje po wyjęciu z lodówki:)
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 206
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 206
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Pieczemy biszkopt z podanych składników ,w tzw. międzyczasie,przekładamy jabłka ze słoika do garnka ,ustawiamy mały płomień ognia ,wsypujemy 2 cytrynowe galaretki i mieszamy -do zagotowania ,odstawiamy do wystudzenia.Upieczony biszkopt studzimy i wykładamy na niego ,chłodne jabłka z galaretką . Przygotowujemy masę kremową -ubijamy śmietanę kremówkę z cukrem -oczywiście mikserem ,na koniec dodajemy wystudzoną galaretkę i wykładamy śmietanę na masę jabłkową ,wstawiamy ciasto do lodówki ,a gdy zastygnie na wierzch ścieramy ciemną czekoladę ,smacznego :)