Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i puszysty deser na babskie spotkania.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 17
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 670
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 65
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 179
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 17
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 670
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 65
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 179
Składniki
Mleko wlać do wysokiego naczynia, wsypać śmietankę "Śnieżka" i miksować do uzyskania puszystej piany.
Do ubitej piany dodać 2 łyżki cukru cukier i serek homogenizowany, wymieszać lub zmiksować na wolnych obrotach.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Przestudzić i gdy będzie letnia wlewać stopniowo do śmietanki ciągle mieszając. Następnie do masy dodać jagody i sok z jagód. Wymieszać. Przelać do pucharków i wstawić do lodówki na 3 godziny.
Maliny opłukać i pozostawić około 20 sztuk do dekoracji. Resztę malin zmiksować z 1 łyżką cukru na mus. Przed podaniem deser polać po wierzchu musem malinowym i ozdobić całymi malinami.