Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z kaszy jaglanej, tym razem w wersji o smaku Snickersa, z gorzką czekoladą, karmelem i słonymi orzeszkami ziemnymi. Bardzo sycący, słodki ...mniam :-)
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 181
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 181
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Składniki
Kaszę jaglaną należy opłukać na sitku pod bieżącą wodą, gotować w mleku ze szczyptą soli ok. 20 min. na małym ogniu, do momentu aż kasza będzie bardzo miękka. Dodać cukier, wymieszać. Jeszcze ciepłą kaszę zmiksować dokładnie blenderem, do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Czekoladę z mlekiem należy rozpuścić w kąpieli wodnej. Orzeszki pokroić na mniejsze kawałki. Do pucharków, słoiczków lub szklanek przekładać warstwowo kaszę, kajmak, roztopioną czekoladę i orzeszki. Po wystudzeniu schłodzić kilka godzin w lodówce. Smacznego :-)