Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I znowu jaglanka:) Tym razem połączyłam ją z gruszką, pistacjami oraz odrobiną imbiru, wyszło ekstra:)
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 68
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 91
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 68
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 91
Składniki
Kaszę przelewamy na sitku wrzątkiem. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy mlekiem i gotujemy około 15 minut do miękkości, często mieszając.
Gruszkę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę. Pistacje obieramy z łupinek i prażymy na suchej patelni.
Do miękkiej kaszy dodajemy pokrojoną gruszkę, imbir i mieszamy, gotujemy jeszcze około 1 minutę. Zdejmujemy z kuchenki, dodajemy większość uprażonych pistacji, mieszamy i wlewamy do miseczki. Pozostałymi pistacjami obsypujemy górę. Odstawiamy do ostygnięcia. SMACZNEGO:)