Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste jajka faszerowane w kształcie sówek.
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 40
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 21
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 46
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 60
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 135
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 40
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 21
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 46
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 60
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 135
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane jajka obieramy ze skorupek. Jajka kroimy na pół. Żółtka wyjmujemy. Żółtka z solą i majonezem miksujemy na gładką masę. Masę żółtkową przekładamy do szprycy i napełniamy nią połówki jajek. Oliwki kroimy na 4 plasterki i układamy z nich oczka sów. Z papryczek robimy dziobek, a z roszponki skrzydła. Na każdym oczku kładziemy odrobinę czarnego kawioru. Jajka są gotowe do podania. Smacznego.