Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie danie na kolację lub śniadanie :)
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 25
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 24
Miałam w lodówce miseczkę ziemniaków z wczorajszego obiadu, więc ugotowałam s...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 1206
Polecam.
Odsłon: 285
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 25
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 24
Miałam w lodówce miseczkę ziemniaków z wczorajszego obiadu, więc ugotowałam s...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 1206
Polecam.
Odsłon: 285
Składniki
Wymyte papryki pozbawiamy z gniazd nasiennych. Plastry boczku kroimy w kostkę. Papryki kroimy w 3-4 centymetrowe plastry. Plastry papryki smażymy na patelni w gorącym tłuszczu razem z kostkami boczku w środku.
Gdy papryki z obu stron są podsmażone z kostkami boczku wbijamy po jajku do każdego plastra papryki i przyprawiamy do smaku. Podczas smażenia posypujemy jajka drobno pokrojonym szczypiorem i łyżką lekko polewamy jajka gorącym tłuszczem w celu dokładnego ścięcia się białka.
Tak usmażone plastry papryki z boczkiem i jajkiem wykładamy na talerz i podajemy z kromką chleba lub z bułką. Smacznego!!!