Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne na śniadanie
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 177
Brokułowo-kalafiorowa zapiekanka to wspaniała propozycja na letni obiad dla c...
Odsłon: 232
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 97
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 177
Brokułowo-kalafiorowa zapiekanka to wspaniała propozycja na letni obiad dla c...
Odsłon: 232
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 97
Składniki
Z bułek odcinamy górę, ale nie przecinamy ich w połowie, tylko nieco powyżej. Z dolnej części wydrążamy środek, wykładamy go plastrami bekonu a następnie wbijamy jajka. ( Jajka po umycie dobrze jest wbić do filiżanki i dopiero potem ostrożnie przelać do bułki, pozwoli nam to na wyeliminowanie ewentualnych nieświeżych jaj). Jajka solimy i pieprzymy do smaku.
Bułki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni Celsjusza około 15 minut. Na ściętych wierzchach bułek układamy ser. Pod koniec pieczenia bułek wkładamy wierzchy bułek z serem i robimy z nich bardzo smaczne grzanki.
SMACZNEGO !!!