Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko się robi i szybko znika, wilgotny, nie za słodki, pyszny.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 688
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16801
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 116
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 688
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16801
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 116
Składniki
Przygotować 2 wąskie blaszki i rozgrzać piekarnik. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka, ucierać. Dodać jogurt, olej, na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem i kokosem i delikatnie wymieszać.
Ciasto przelać do foremek i piec ok 45 min w temp 180 st. Cukier puder zalać wrzątkiem, ucierać, dodać sok z cytryny, ucierać lukier. Zimne ciasto polukrować i posypać kokosem. Smacznego.