Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczaka w tak przygotowany sposób możemy podawać z ryżem,ziemniakami lub kaszą gryczaną
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27505
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 180
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 207
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1272
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27505
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 180
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 207
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1272
Składniki
Kurczaka dokładnie płuczemy,osuszamy i nacieramy solą i pieprzem w środku i na zewnątrz.Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.
Jajka wbijamy do miski,dodajemy śmietanę i musztardę.Dokładnie Mieszamy ..
Robimy Farsz: mieszankę warzywną rozmrażamy,osączamy z wody na sicie.Cebulę drobno siekamy.Z kromek bułki odkrawamy skórkę,miąższ kroimy w niewielką kostkę.Do masy jajeczno-śmietanowej dodajemy osączoną mieszankę warzywną,cebulę i bułkę oraz nieco soli i pieprzu do smaku i dokładnie mieszamy.
Kurczaka nadziewamy farszem,zszywamy bawełnianą nicią lub spinamy wykałaczkami . układamy w wysmarowanej olejem brytfannie i pieczemy ok. 1,5 godz. w temp. 200 C.