Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orientalna potrawa, aromatyczna i przepyszna. Jest to moja zmodyfikowana wersja dania typu tadżin, przyrzadzanego w naczyniu o tej samej nazwie. Foremka zaroodporna tez spelni te funkcje jesli ja nakryjemy folia aluminiowa.
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 699
Włoska kombinacja smaków.
Odsłon: 27
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 4929
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 171
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 699
Włoska kombinacja smaków.
Odsłon: 27
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 4929
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 171
Składniki
Kurczaka umyc, wysuszyc i podzielic na równe czesci. Obrac cebule i pokroic na 6 czesci ( musza byc dosyc duze, aby sie nie rozpadly w czasie pieczenia ) Do formy wlozyc najpierw cebule, potem czastki kurczaka. Nastepnie robimy ze wszystkich skladników marynate, dodajemy do niej cytryne pokrojona na spore kawalki i rosól z kury. Zalewamy marynata kurczaka i wszystko przykrywamy folia aluminiowa. Pieczemy w temp. 180° C ok. 1,5 godz. Po 1,5 godz. zdejmujemy folie, ew. dodajemy troche rosolu i pieczemy bez przykrycia dalsze 30-45 min. w temp. 160° C
Podajemy z ryzem, kuskusem albo z chlebem, który nasaczony sosem jest przepyszny.