Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aromatyczny i nie banalny kurczak ! PYSZNY na obiad jak i na przyjęcia !
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 32
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 27
Miałam w lodówce miseczkę ziemniaków z wczorajszego obiadu, więc ugotowałam s...
Odsłon: 55
Polecam.
Odsłon: 1207
Polecam.
Odsłon: 286
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 32
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 27
Miałam w lodówce miseczkę ziemniaków z wczorajszego obiadu, więc ugotowałam s...
Odsłon: 55
Polecam.
Odsłon: 1207
Polecam.
Odsłon: 286
Składniki
Kurczaka myjemy i osuszamy. Sporządzamy marynatę i smarujemy go dokładnie. Następnie posypujemy go papryka i obkładamy majerankiem. Kurczaka marynujemy pod przykryciem w zimnym miejscu całą noc.
Kurczaka wkładamy do naczynia żaroodpornego wysypanego kilogramem soli. Naczynie umieszczamy na głębokiej brytfannie do, której nalana jest woda, aż po brzegi naczynia. Wstawiamy go na około 1.5-2 godziny do piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celcjusza. Kurczaka w razie potrzeby polać można szklanka gorącej wody.
Woda parując sprawi, że kurak będzie soczysty i nie wyschnie. A gałązki majeranku nadadzą wspaniały smak. Sól jest po to, aby kurczak nie był taki tłusty ! SMACZNEGO !