Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczne, mocno pomidorowe danie, na szybki obiadek
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 57
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 71
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 101
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 57
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 71
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 101
Składniki
1. mięso myjemy, kroimy w dość dużą kostkę, rozgrzewamy olej od suszonych pomidorów, rumienimy mięsko, przekładamy do rondla, podlewamy wodą, dusimy, 2. obieramy pieczarki, kroimy dość grubo, cebule podsmażamy na oleju, dodajemy czosnek, pieczarki, podsmażamy, 3. do mięsa dodajemy pomidory z zalewą, pokrojone pomidory suszone, na końcu pieczarki, doprawiamy, dusimy do miękkości, można dodać łyżkę koncentratu pomidorowego, ja nie dodałam, bo chociaż kolor jest słaby, to smak pomidorów mocno wyczuwalny, na końcu dodajemy oregano, najlepiej smakuje z ryżem smacznego