Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4423
Szybka i smaczna
Odsłon: 177
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 140
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 302
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 448
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4423
Szybka i smaczna
Odsłon: 177
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 140
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 302
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 448
Składniki
Do naczynia żaroodpornego wsypać surowy ryż. Na ryż ułożyć kurczaka (do wyboru można użyć pałek, udek, piersi, skrzydełka - co kto lubi:) i posypać przyprawą do kurczaka) Na to kładziemy cebulę pokrojoną w krążki. Wszystko zalać zalewą i polewać stopniowo, gdy część wchłonie ryż, lub odparuje.
Zalewa:
W garnku zagotować 6 szklanek wody i dodać pozostałe składniki: masło, ketchup, przecier pomidorowy, vegetę, sól, pieprz, cukier, paprykę słodką, czosnek przeciśnięty przez praskę lub bardzo drobno posiekany (ewentualnie można zamiast ząbków dodać czosnek w proszku 1 łyżeczkę) Wszystko zagotować i polewać kurczaka. Próbując zalewę nie musi Wam smakować, ale ryż dzięki niej jest rewelacyjny!
Kurczaka pieczemy do czasu, aż mięsko i ryż będą dobre.
Smacznego!