Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 184
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 109
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 87
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 206
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 184
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 109
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 87
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 206
Składniki
Piersi z kurczaka pokroić na kawałki, przyprawić solą i pieprzem, podsmażyć na oliwie z oliwek. Pod koniec smażenia dodać cebulę pokrojoną w piórka. Pieczarki pokroić w półplasterki, posolić, dusić przez chwilę, po czym dodać szpinak i czosnek pokrojony w drobną kosteczkę. Gdy pieczarki będą miękkie, warzywa zestawić z ognia, wbić jajka, masę energicznie wymieszać. W naczyniu żaroodpornym ułożyć połowę masy, następnie usmażonego kurczaka. Mięso przykryć drugą częścią warzyw. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, zapiekać 40 minut.
Smacznego :)