Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia kaszubska charakteryzująca się wyrazistym smakiem.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 1882
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 181
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 1882
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 181
Składniki
Grzyby myjemy ,zalewamy wodą ,moczymy przez noc ,a następnie gotujemy w wodzie w której się moczyły ,do miękkości. Grzyby wyciągamy ,kroimy ,wrzucamy do gorącego bulionu mięsno-warzywnego i soku z kapusty. Dolewamy wywar z grzybów. Zagotowujemy i zagęszczamy zasmażką z mąki i masła. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ziemniakami pokrojonymi w kostkę ,ugotowanymi osobno.