Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior inaczej, szybko - pysznie :)
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 488
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23669
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 112
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 488
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23669
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 112
Składniki
Kalafior ugotować w osolonej wodzie, by się nie rozlatywał. Cukinie wrzuciłam potem na dwie minuty do wody po kalafiorze, już pokrojoną w kosteczkę. Wyłożyłam na formę.
Beszamel - cebulowo-bazyliowy (wzsystko na małym ogniu) 2 łyżki masła, rozpuścić w garnku 2 łyżki mąki stopniowo dodawać i cały czas mieszać trzepaczką by nie porobiły się grudki... trzymać ok 2-3 minuty na ogniu 1,5 szklanki mleka, najpierw 1szklanka mieszać cały czas, potem jak zgęstnięje to dodać 0,5szklanki mleka... mieszać, mieszać, mieszać... dodać ok bazylię,cebule, chilli, trochę pieprzu, i pół łyżeczki soli
Zalać tym kalafior i cukinie Zapiekać ok 35-40minut w piekarniku