Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 29-04-2014
Propozycja na zdrowe kanapeczki z wędzonym łososiem i zielonymi dodatkami. Kanapki są bardzo aromatyczne z wyraźną nutą smaku słodko - kwaśnego. Moje ulubione! :)
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 16
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 246
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 16
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 246
Składniki
Aby kanapeczki zyskały oryginalną pełnię smaku należy przygotować je z zachowaniem poszczególnych kroków. Pieczywo smarujemy serkiem śmietankowym i układamy na nim plasterki świeżego ogórka, który delikatnie oprószamy świeżo zmielonym pieprzem. Następnie na ogórka kładziemy liście szpinaku baby*, które smarujemy słodką musztardą. Na musztardę kładziemy plastry wędzonego łososia. Łososia skrapiamy sokiem wyciśniętym z limonki, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem, posiekanym koperkiem i ziarnami słonecznika. * Szpinak można zastąpić ulubionym rodzajem sałaty. Życzę smacznego! :)