Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry staropolski przepis.
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 66
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 62
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 1003
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 66
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 62
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 1003
Składniki
Wykonanie: Kapustę drobno posiekać, włożyć do garnka, zalać mlekiem, dodać masło i starte jabłka. Dusić powoli na małym ogniu około pół godziny co jakiś czas mieszając. Następnie dodawać po odrobinie kaszę mannę stale mieszając i gotować jeszcze przez 15 minut. Pod koniec gotowania dodać rozbełtane jajko, starannie wymieszać, po czym ostudzić. Z przygotowanej masy formować na dłoni małe kotleciki, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym maśle z obu stron na złoty kolor.