Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 81
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 385
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 371
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1269
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 132
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 81
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 385
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 371
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1269
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 132
Składniki
Kapustę zalać 1 litrem wody ,dodać liść laurowy i gotować godzinę. W tym czasie umyte ,obrane i pokrojone ziemniaki oraz marchew włożyć do bulionu i gotować 20 min. Na maśle podsmażyć pokrojone w paski żeberka. Kiedy się zrumienią ,wrzucić do bulionu ,a do wytopionego z nich tłuszczu wsypać mąkę i zrobić zasmażkę. Rozprowadzić ją kilkoma łyżkami bulionu i wlać do reszty. Połączyć bulion z kapustą wraz z wywarem ,dosypać kminek i gotować razem 10 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem.