Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrzeba tylko 3 składników i ok. 5 minut by przygotować to pyszne danie obiadowe. Zaskakujące prawda? Smak też Was zaskoczy – mięso jest mięciutkie, idealnie doprawione dzięki zupie cebulowej i kremowe dzięki śmietanie. Warto spróbować :)
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 32
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 27
Miałam w lodówce miseczkę ziemniaków z wczorajszego obiadu, więc ugotowałam s...
Odsłon: 54
Polecam.
Odsłon: 1207
Polecam.
Odsłon: 286
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 32
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 27
Miałam w lodówce miseczkę ziemniaków z wczorajszego obiadu, więc ugotowałam s...
Odsłon: 54
Polecam.
Odsłon: 1207
Polecam.
Odsłon: 286
Składniki
Karczek myjemy i kroimy na plastry o grubości 1 cm, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Śmietanę mieszamy z zupami cebulowymi (proszkiem) i zalewamy karczek. Wstawiamy do lodówki na parę godzin - najlepiej na noc. Rano mięso obracamy w naszej zalewie i pieczemy 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (bez przykrywania). Podajemy np. z ziemniakami puree.