Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i delikatny karczek w sam raz na niedzielny obiad
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 85
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 106
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 839
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 350
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 85
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 106
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 839
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 350
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy nacieramy przyprawami, drobno posiekanym czosnkiem i odstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie karczek obsmażamy na oleju ze wszystkich stron do zrumienienia. Wlewamy szklankę wody, dodajemy pokrojoną cebulę. Przykrywamy i wsadzamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni celcjusza. Po około godzinie obracamy na drugą stronę, wrzucamy pozostałe warzywa pokrojone w talarki. Pieczemy jeszcze około pół godziny do miękkości mięsa. Po upieczeniu wyjmujemy mięso na talerz, część warzyw miksujemy, aby uzyskać gęsty sos, dodajemy natkę pietruszki. Mięso kroimy w plastry i wrzucamy do sosu. Chwilę dusimy, podajemy z kaszą lub ziemniakami.