Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe
Pyszne lizaki z ciasta na jeden kęs . Pokochają je każde i małe jak i duże ła...
Odsłon: 33
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 269
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 179
Pyszne lizaki z ciasta na jeden kęs . Pokochają je każde i małe jak i duże ła...
Odsłon: 33
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 269
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 179
Składniki
Karkówkę pokroiłem w plastry o grubości ok. 2 cm. Wymieszałem dokładnie koncentrat pomidorowy z octem i mąką. Tak przygotowaną pastą natarłem mięso, oprószyłem je solą i pieprzem. Warzywa po obraniu i opłukaniu pokroiłem na grube kawałki. Wymieszałem je z czosnkiem i cebulą. Na dnie żaroodpornej formy ułożyłem warzywa, na nich plastry karkówki i liście laurowe. Zalałem bulionem warzywnym, tak aby płyn przykrył składniki. Formę przykryłem, wstawiłem do rozgrzanego do 180 stopni C piekarnika na ok. 3 godziny. W połowie pieczenia całość przemieszałem od dna, pilnując aby całość była przykryta płynem cały czas. Pod koniec pieczenia odkryłem naczynie, włączyłem termoobieg, aby mieso i warzywa ładnie się zrumieniły, a płyn lekko zredukował się.