Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podaje się na Wigilię i nie tylko.
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 518
Wolnowarowych eksperymentów ciąg dalszy. Tym razem chęć przyszła na gołąbki z...
Odsłon: 93
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 518
Wolnowarowych eksperymentów ciąg dalszy. Tym razem chęć przyszła na gołąbki z...
Odsłon: 93
Składniki
Karpia oskrobać z łusek,wypatroszyć,odciąć głowę,ogon i płetwy,dobrze umyć,pokrajać na małe dzwonka,oprószyć solą i pieprzem.obraną marchew i pietruszkę utrzeć na tarce jarzynowej.cebule pokrajać w talarki,pomidory w ćwiartki.w rondlu rozgrzać tłuszcz,wrzucić warzywa.lekko podsmażyć,posolić. podlać szklanką gotującej wody,poddusić. następnie włożyć porcje karpia,podlać winem i rozprowadzonym wodą ostrym sosem i dusić do miękkości. przed podaniem doprawić solą,pieprzem,cukrem i posypać posiekaną pietruszką i koperkiem. smacznego.