Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwiejsza wersja karpia po żydowsku
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 337
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 339
Pierogi z młodej kapusty to świetny, sezonowy pomysł na pyszny obiad dla całe...
Odsłon: 105
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 337
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 339
Pierogi z młodej kapusty to świetny, sezonowy pomysł na pyszny obiad dla całe...
Odsłon: 105
Składniki
Karpia oskrob, pokrój w dzwonka marchew, pietruszkę obierz i pokrój w talarki Cebulę obierz
Do dużego garnka ( ok.3-4l) wlej wodę , dodaj marchew, pietruszkę, cebulę, listek laurowy, kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego, szcyptę soli.. Gotuj wywar przez ok.30min.
Do wywaru dodaj karpia oraz rodzynki, gotuj jeszcze ok. 10min.
Rybę wyjmij na talerz, wyjmij duże ości, ułóż na półmisku, przystrój marchewką z wywaru oraz rodzynkami.
Wywar sklaruj, dodaj cukier ( trzeba spróbować), dodaj żelatynę wg przepisu. Zalej rybę wywarem z żelatyną. Odstaw w chłodne miejsce do stężenia.