Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis warto wypróbować.
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4427
Szybka i smaczna
Odsłon: 189
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 141
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 306
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 459
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4427
Szybka i smaczna
Odsłon: 189
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 141
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 306
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 459
Składniki
Wykonanie: Zmielić 2 szklanki orzechów( ½ szklanki zostawiamy na faszerowanie kartofelków), zmieszać z mielonymi biszkoptami i połową kakao. Następnie dodać śmietanę, alkohol, cukier i sok z pomarańczy. Składniki dokładnie wymieszać.
Kształtować na dłoni małe placuszki , nadziewać po 1 orzechu laskowym i formować małe kule.
Następnie obtaczać w kakao, ułożyć w ozdobnej misce i odstawić w chłodne miejsce.