Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny i dlugo zachowuje swiezosc;)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1746
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1746
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Tłuszcz (masło) ubić z cukrem, dodając po jednym jajku. Wmieszać mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia. Rodzynki włożyć do wrzącej wody na 5 minut, odsączyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Większe bakalie pokroić na mniejsze kawałki, obsypać je w mące, aby nie opadły w cieście podczas pieczenia. Całość włożyć do wysmarowanych lub lepiej wyłożonych papierem blaszek i upiec na złoty kolor w nagrzanym piekarniku 160°C obieg powietrza, 50-60 minut.