Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 199
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 199
Składniki
CIASTO CIEMNE: białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać resztę składników i wymieszać. Upiec biszkopt ok 30 min. w temp. 160stopni. Gdy ostygnie przekroić wzdłóż na 2 części.
MASA JABŁKOWA: jabłka obrać i zetrzeć na tartce o grubych oczkach,. Jabłka włożyć do garnka i smażyć ok 4 min. Wsypać suche galaretki i mieszać. jeszcze chwilkę gotować. tak ok 4 min. gorącą mase wyłożyć na ciasto. Na gorące jabłka ułożyć ciastka katarzynki jedno obok drugiego.
MASA BUDYNIOWA:. od 0,5 l mleka odlać poł szklanki. resztę mleka zagotować z cukrem. w poł szkl. mleka rozrobić mąki i zołtka. Wlać do gotującego mleka i ugotować jak budyń. Zimny budyn zmiksować z margaryną i wyłożyć na ciastka. Przykryć drugą połową biszkopta.
NAJLEPSZY NA DRUGI DZIEN