Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
fajnie smakują z rożnymi dodatkami - makaron, ryż, ziemniaki, pieczywo
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 42
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 724
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 100
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 195
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 42
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 724
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 100
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 195
Składniki
Z mięsa mielonego uformować średniej wielkości klopsiki, obtoczyć w mące i obsmażyć.
Ogórki obrać ze skóry i wykroić pestki, pokroić w kostkę.
Do garnka wlać trochę oleju. Na rozgrzany olej wrzucić opakowanie zamrożonej marchewki i pokrojone ogórki. Poddusić ok. 15 min.
Dodać trochę wody i gdy się zagotuje posolić i dodać kostkę rosołową. Gotować wszystko ok. 15 min.
Włożyć pulpety, gotować na małym ogniu.
Dodać pęczek posiekanego koperku.
Dodać śmietanę i jeśli jest za rzadkie zagęścić mąką.
Podawać z makaronem, ryżem, ziemniakami lub pieczywem.