Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna, zdrowsza wariacja na temat poczciwych mielonych :-). bez jajka i bułki za to z płatkami owsianymi. klopsy są soczyste, mięciutkie, smaczne, polecam :-)
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 336
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 338
Pierogi z młodej kapusty to świetny, sezonowy pomysł na pyszny obiad dla całe...
Odsłon: 102
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 336
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 338
Pierogi z młodej kapusty to świetny, sezonowy pomysł na pyszny obiad dla całe...
Odsłon: 102
Składniki
Płatki zalać wrzącą wodą. Odstawić aby nasiąkły i zmiękły. Cebule pokroić w kostkę i przesmażyć do zeszklenia, wystudzić. Mięso przełożyć do miski, dodać pokrojone w kostkę suszone pomidory, przestudzoną cebulę i płatki owsiane, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Dokładnie wyrobić. Z mięsa formować klopsy, lekko spłaszczając i smażyć je na rozgrzanym oleju po 3 min. z każdej strony. Przełożyć je do naczynia żaroodpornego i piec bez przykrycia ok. 30 min. w temp. 180 stopni. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :-)