Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mieciutkie i pyszne
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
ziemniaki ugotowac w osolonej wodzie, rozgniesc je i wystudzic. do zimnych ziemniakow dodac jajko i wyrobic reka. gdy masa bedzie jednolita, wsypywac powoli make, tyle, az ciasto przestanie kleic sie do rak (nie mzoe byc zbyt twarde).
z ciasta odrywac kawalki wielkosci malego jablka, rozgniesc w dloni na placek, nadziewac wisniami zmieszanym z cukrem, zakleic i formowac kule. gotowac w osolonej wodzie, po wyplynieciu na powierzchnie gotowac ok 3-4 min.
slodka bulka tarta: bulke wymieszac z olejem, podgrzac, kiedy zapach zacznie byc intensywny zestawic z gazu, wsypac 100g cukru, wymieszac. tak przygotowana bulka tarta posypac knedle.
smacznego :)