Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 121
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 142
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1044
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 121
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 142
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1044
Składniki
Masło z cukrem rozpuszczamy w garnuszku na małym ogniu. Dodajemy mleko, wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Zdejmujemy z kuchenki. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej - wymieszać. Przestudzoną masę kokosową dodajemy do piany i miksujemy na najniższych obrotach. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i łyżeczką formować ciasteczka. Piec 15-20 min w 180st. C do zrumienienia. Zdejmować z blaszki po wystudzeniu