Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i wyjątkowo smaczne danie, szczególnie w sezonie truskawkowym.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 91
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 34
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 105
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 124
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 91
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 34
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 105
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 124
Składniki
Truskawki trzeba obrać, umyć i zmiksować albo ugnieść. Tak powstały sos dosłodzić cukrem jeśli tego wymaga i podgrzać na wolnym ogniu.
W między czasie ugotować makaron, najlepiej żeby był al dente.
Ciepły makaron przełożyć na talerz i polać sosem truskawkowym, dla dekoracji na środku można zrobić plamę ze śmietany. Śmietanę można także wymieszać z sosem jeszcze przed polaniem. Kiedy jest bardzo gorąco nie podgrzewam truskawek, tylko miksuję i polewam nimi ciepły makaron. Jednak taki podgrzany sos truskawkowy kojarzy mi się z dzieciństwem, dlatego wolę taką wersję.