Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotowy produkt na zimę do ciast i deserów.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 215
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 73
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 256
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 436
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 215
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 73
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 256
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 436
Składniki
Wykonanie: Truskawki dokładnie opłukać i odsączyć na sicie a kiwi pokroić w cienki plastry. Następnie włożyć truskawki i pokrojone kiwi do garnka, wrzucić ziarenka pieprzu i całość delikatnie rozgnieść widelcem i zagotować. Wsypać żelfix z dwoma łyżkami cukru, skórką cytrynową i poddusić chwilę na wolnym ogniu. Skórkę cytrynową wyjąć z syropu, wsypać resztę cukru, gotować minutę i zdjąć łyżką szumowiny. Konfiturę przelać do wyparzonych słoików, zamknąć, na 15 minut odwrócić do góry dnem. Po czym odstawić w chłodne miejsce.