Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone pomidory można też wykorzystać do przygotowania konfitury.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 185
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 67
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 216
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 314
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 185
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 67
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 216
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 314
Składniki
Pomidory dokładnie umyłem, pokroiłem w plasterki, pomarańcze wyszorowałem, sparzyłem wrzątkiem, jedną pokroiłem w cienkie plasterki, a z pozostałych wycisnąłem sok. Pomidory przełożyłem do garnka, dodałem sok pomarańczowy, wsypałem żelfix, doprowadziłem do zagotowania, ciągle mieszając drewnianą łyżką. Dosypałem cukier, wrzuciłem plastry pomarańczy pokrojonej razem ze skórką, gotowałem jeszcze 5 minut. Zestawiłem garnek, łyżką cedzakową zebrałem pianę. Napełniłem po brzegi wyparzone słoiki, szczelnie zakręciłem pokrywki, słoiki ustawiłem do góry dnem na 5 minut.