Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie na obiad.
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3411
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 150
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 686
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 89
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3411
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 150
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 686
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 89
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki i marchew ugotować, ostudzić i zmielić. Dodać jajko, mąkę i całość dobrze wymieszać. W między czasie usmażyć pokrojoną wędzonkę z cebulą na maśle. Na stolnicy wysypanej mąką rozłożyć ciasto, formować wałek i ucinać ukośne kopytka. Wrzucać na osolony wrzątek, gotować około 5 minut, okrasić wcześniej usmażoną omastą. Ponieważ są różne rodzaje ziemniaków i ciasto może być za rzadkie, dosypujemy mąkę według potrzeby.