Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne kotleciki z kaszy gryczanej z dodatkiem sera pleśniowego, doskonałe zarówno jako przekąska jak i danie główne.
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9979
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9979
Składniki
Kaszę wsyp do posolonego wrzątku. Ugotuj na sypko, odcedź.
Por pokrój w kosteczkę, zeszklij na oleju. Dodaj do ugotowanej kaszy.
Ser pleśniowy zetrzyj, wymieszaj z pokruszonym twarogiem i jajkami na papkę. Dodaj kaszę oraz posiekaną natkę i sól i pieprz do smaku. Wyrób masę.
Z masy formuj zgrabne kotleciki. Panieruj w płatkach owsianych.
Smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj z ziemniakami z wody oraz sałatką pomidorową. Dobrym dodatkiem jest gęsta kwaśna śmietana.