Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staramy się podawać jak najwięcej przepisów na niezbyt doceniane, nasze polskie warzywa. Był już burak, teraz czas na selera. Na początek jako dodatek do kotletów ryżowych.
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 695
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 135
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 202
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 295
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 250
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 695
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 135
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 202
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 295
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 250
Składniki
Ryż zalać 2 szklankami wody i ugotować, ostudzić. Selera zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić. Na patelni rozgrzać olej i poddusić cebulę i selera, następnie dodać do ryżu, wbić jajko, dodać natkę i przyprawić.
Z uzyskanej masy formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Podawać z jogurtem naturalnym. Smacznego!!!