Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na bezmięsne i aromatyczne kotleciki, które świetnie sprawdzą się jako samodzielne danie obiadowe podawane z sosem czosnkowym lub surówką.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Składniki
Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy do miękkości w osolonej i delikatnie osłodzonej wodzie.
Szalotki kroimy w drobną kostkę i szklimy je na oleju rzepakowym.
Ugotowane różyczki kalafiora odcedzamy, studzimy i rozgniatamy je tłuczkiem do ziemniaków. Do rozgniecionego kalafiora dodajemy podsmażoną cebulkę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, posiekany koperek, 1 jako i około 6 łyżek ekspandowanego amarantusa. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Następnie formujemy kotleciki, które otaczamy w ekspandowanym amarantusie.
Uformowane kotleciki smażymy z obu stron na złoty kolor lub zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 20 minut. Życzę smacznego! :)