Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nuta orientalnego smaku w soczystym kotlecie
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 681
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 681
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
Kotlet delikatnie rozbijamy i wkładamy do marynaty z sosu sojowego, ketchupu, oleju, ostrej papryki, czosnku suszonego, imbiru i oregano, soli, pieprzu, najlepiej marynować całą noc.
Na drugi dzień pieczemy kotlet na dobrze rozgrzanym grillu, lub patelni grillowej z obu stron tak po 1,5 max, bo mięso będzie twarde.