Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny po prostu trzeba spróbować
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 139
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 51
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 164
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 162
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 139
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 51
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 164
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 162
Składniki
Wykonanie: Mięso płuczemy ,osuszamy i ubijamy na kotlety, posypujemy delikatnie solą,delikat czerwony i pieprz,pokropić maggi odstawić na około 2 godz. Następnie panierujemy w mące ,jajku i bułce tartej. Pieczarki dokładnie oczyścić ,umyć i pokroić w plasterki,ugotować a następnie odcedzić, wodę pieczarkową, odlać do innego garnka. A pieczarki podsmażyć z cebulką na maśle doprawić do smaku. Paprykę pokroić w kosteczkę lub paseczki , rozpuścić na patelni masło i dusić na małym ogniu do miękkości. Tak przygotowane pieczarki ,paprykę wrzucamy do garnka z wodą pieczarkową . Całośc gotować około 10 minut na małym ogniu , Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku . Zrobić zaklepkę i zagęścić Kotlety schabowe ,usmażyć najlepiej na smalcu, włożyć do garnka i zalać przygotowanym sosem . Odstawić na około cztery godz. Smacznego!!!