Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, ekspresowe w przygotowaniu klopsy z ciągnącym się serem. smakują na ciepło jak i na zimno
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12130
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 219
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12130
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 219
Składniki
Brokuła nalezy ugotować w osolonej wodzie ok. 8 - 10 min. Przestudzić, dosyć drobno pokroić. Przełożyć do miski. Dodać jajko, bułkę tartą, startą na dużych oczkach ser, posiekany koperek, pastę paprykową lub ketchup, przyprawić solą (uwaga na ilość, poniewaz brokuły były gotowane już w osolonej wodzie) i pieprzem. Wszystko razem wymieszać, najlepiej ręką, do połaczenia się wszystkich składników. Z masy formować kulki i kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec ok. 15-20 min. w temp. 200 stopni.
Podawać z ulubionym sosem (u mnie pieczarkowy). Smacznego :-)