Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety rybne z Miruny, podane z ziemniakami i surówką. Zdrowe i bardzo smaczne. Polecam :)
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 32
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 705
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 81
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 190
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 32
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 705
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 81
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 190
Składniki
Do zmielonej ryby dodajemy 1 łyżkę mąki pszennej, wbijamy jajko, dodajemy ugotowane na twardo rozdrobnione jajko, ser Mozzarella, pokrojony świeży koper i pozostałe wszystkie przyprawy.
Przyprawiony do smaku i dobrze wyrobiony farsz wstawiamy na godzinę do lodówki.
Po godzinie formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na gorącej z tłuszczem patelni z obu stron na złoty kolor.
W między czasie gotujemy obrane, wymyte, osolone ziemniaki. Po ugotowaniu odlewamy wodę z ziemniaków, odparowujemy je i tłuczemy.
Wkładamy na talerz porcję ziemniaków, kotleta i surówkę.
Smacznego :)