Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone dla osób lubiących wyraźne smaki, podawane z ziemniakami, kaszą , ryżem lub co tam lubimy :)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Składniki
Chleb wkładamy do miski i zalewamy zimną wodą (lub mlekiem, ja wolę wodę, mama mleko :) )
Do osobnej miski wkładamy mięso, pokrojoną w drobną kostkę cebulę i drobno posiekany czosnek. Wbijamy jajko. Dodajemy odrobinę soli, i pieprz ( zależy czy lubicie ostre, ja daje dość dużo).
Odciskamy chleb z wody i wrzucamy do mięsa. Wyrabiamy mięso na jednolita masę.
Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy. Podajemy z ziemniakami, ryżem, kaszą, można z tłuszczem lub sosem, pasuje do nich prawie każda surówka. Smacznego.