Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny kotlet do drugiego dania. Polecam ten przepis.
Smaczna propozycja na spaghetti z krewetkami na bardzo ostro, przy czym sos p...
Odsłon: 55
Idealne ciasto dla teściowej? Słodkie, efektowne no i wymagające małego nakła...
Odsłon: 834
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 23
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 201
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 341
Smaczna propozycja na spaghetti z krewetkami na bardzo ostro, przy czym sos p...
Odsłon: 55
Idealne ciasto dla teściowej? Słodkie, efektowne no i wymagające małego nakła...
Odsłon: 834
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 23
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 201
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 341
Składniki
Wykonanie: Kotlety opłukać i osuszyć.
Musztardę wymieszać z olejem, sokiem z cytryny, zmiażdżonym czosnkiem, doprawić Vegetą i świeżo zmielonym pieprzem.
Kotlety posmarować grubo przygotowaną marynatą, ułożyć w misce, przykryć, wstawić do lodówki na 6-8 godzin. Jajka wbić do miski i wymieszać ze startą na tarce cebulą. Bułkę tartą wymieszać z curry.
Kotlety obtaczać w jajkach wymieszanych z cebulą, a następnie panierować w bułce tartej z curry. Na patelni rozgrzać olej, kotlety smażyć po 8 minut z każdej strony. Patelnię przykryć i dosmażyć kotlety przez 5 minut na bardzo małym ogniu.