Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja koletów w innym wydaniu, brokół z kalafiorem i mozzarellą zachwyci najbardziej wybredne gusta.
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8738
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 177
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 27
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 117
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 459
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8738
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 177
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 27
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 117
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 459
Składniki
Kalafior i brokuł gotujemy w posolonej wodzie tak by sie nie rozgotowały. Po ugotowaniu i ostudzeniu ugniatamy delikatnie tłuczkiem do ziemniaków, by zostały widoczne różyczki. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Ser trzemy na tarce o gróbych oczkach, dodajemy do ubitych warzyw. Ostudzony boczek, jajko i około 2 łyżek posiekanej natki pietruszki dodajemy do masy. Wszystko razem dokładnie mieszamy, jeżeli masa jest za rzadka dodajemy trochę bułki tartej. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju z obu stron.