Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
DOBRY POMYSŁ NP. NA ŚWIĄTECZNY OBIAD.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10487
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 258
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10487
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 258
Składniki
Czosnek siekamy i ucieramy z odrobiną soli.
Kotlety nacieramy mieszanką soli, pieprzu, majeranku oraz czosnku i odstawiamy na 30 minut w chłodne miejsce.
Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy kotlety na rumiano.
Dolewamy wywar i dusimy pod przykryciem około 20 minut.
Mięso zdejmujemy z patelni. wywar przecedzamy.
Z masła i mąki robimy zasmażkę, dolewamy wywar i cały czas mieszając zagotowujemy.
Sos zaprawiamy śmietaną i przyprawiamy do smaku.
Smacznego:)