Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę modyfikacji i danie naprawdę świetne
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1109
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 46
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1193
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 760
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 156
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1109
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 46
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1193
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 760
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 156
Składniki
Ziemniaki przepuszczamy przez praskę, dodajemy masło mąkę i jajka. zagniatamy - ciasto musi być twardsze.
Na patelni smazymy pieczarki starte na tarce o większych oczkach, cebulę i paprykę pokrojoną w kosteczkę. Dodajemy troszkę wegety do smaku. Odstawiamy do wystudzenia.
Do ciasta ziemniaczanego dodajemy zawartość patelni, zagniatamy. Na koniec dodajemy ser żółty starkowany i mieszamy aby uzyskać jednolitą masę..
Mokrymi dłońmi formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na średnim ogniu do zarumienienia.
Podajemy z surówką lub mizerią.