Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zrobiłam krem cytrynowy. Ma on kosystencję pianki, nadaje się do ciastek, ciast i do jedzenia po prostu z pucharków. Robi się go około 10 minut, z czekaniem na stężenie około godziny czasu. Zapraszam do przygotowania.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20527
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10065
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 137
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20527
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10065
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 137
Składniki
Wycisnąć sok z cytryn. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, a następnie rozpuścić 1/4 szklanki gorącej wody. Z białek ubić sztywną pianę, utrzeć żółtka z cukrem, stopniowo dodawać sok i skórkę cytrynową, a następnie żelatynę. Mieszać do utworzenia kremu. Szybko połączyć z ubitą pianą. Wyłożyć do pucharków, można przekładać ciastka lub ciasta lub jeść. Do ozdoby można wziąźć skókę cytrynową, listki szałwii lub mięty czy też melisy.